Driedubbel beveiligd

Selfcare is veilig en betrouwbaar

Je Selfcare dashboard is beschikbaar via desktop, tablet en smartphone. Zo kun je het effect van je gezondere gedrag met Selfcare ook letterlijk op de voet volgen.

Veiligheid en privacy

Veiligheid en privacy zijn hierbij dubbel gewaarborgd met twee-factor authenticatie. Klinkt ingewikkeld. Wat is dat? Het is een proces, waarbij de gebruiker twee identificatiemiddelen moet gebruiken om zich te authenticeren. Gebruikers wordt hier om gevraagd, als ze Selfcare vanaf een onbekend apparaat openen. Het is een extra stap voor persoonlijke veiligheid en het voorkomen van misbruik. Als Selfcare ontdekt dat je account vanaf aan onbekend apparaat wordt benaderd, krijg je een extra inlogcode toegestuurd.

NEN 7510 norm

De data zijn bij Selfcare bovendien op de best mogelijke manier beveiligd. Zo voldoet de applicatie aan de NEN 7510 norm, die wordt aangewend voor het formuleren, vastleggen en controleren van de interne informatiebeveiliging. Onder informatiebeveiliging in de Nederlandse zorgsector wordt verstaan: ‘het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle informatie die benodigd is om patiënten verantwoorde zorg te kunnen bieden.’

privacy-682x1024

HTTPS

HTTPS is een protocol dat gebruikt wordt voor het afhandelen van aanvragen tussen een klant (browser) en server (webserver). Data worden versleuteld verstuurd. Zo wordt het vrijwel onmogelijk om verstuurde gegevens in te zien. Gehost wordt door een onafhankelijke stichting, in landen waar gebruikers van Selfcare zich bevinden.

De data van alle gebruikers van Selfcare worden bewaard in een server uit het land van inschrijving. Deze server is eigendom van een rechtspersoon (voorjaar 2016) die losstaat van Selfcare als commerciële organisatie. Op deze manier zijn de data niet toegankelijk voor derden en kunnen ze ook niet zo maar verkocht worden aan derden.