Instrumenten voor de organisatie

1. Challenges op maat

Lopen we samen op basis van ons aantal stappen naar Brussel, Keulen of Parijs? Of beklimmen we misschien liever de Mount Everest op basis van de beklommen traptreden? De doelen kunnen naar eigen wens worden ingesteld en afgestemd op de organisatiedoelstellingen.

Wat staat er op het spel behalve een betere gezondheid? Krijgt het winnende team eeuwige roem, een sportieve activiteit voor de afdeling of de wisselbeker? Een verrassing voor de best presterende medewerker? Of wordt er samen gestreden voor een goed doel? De organisatie legt vooraf vast wat er op het spel staat om de challenges op een gezonde manier te stimuleren. Door te variëren zijn de mogelijkheden oneindig!

instellingen
incentives_selfcare


2. Monitoren van de voortgang

Is de challenge eenmaal gestart, dan kun je altijd en overal de voortgang, de participatie en de stand van zaken bekijken.

De teamscore laat meteen zien hoe jouw team of afdeling ervoor staat. En natuurlijk kun je bekijken of jouw team meer beweegt vergeleken met andere afdelingen. Naast een snelle indicatie van de teamscores, zowel online als in de Selfcare app, zijn er ook andere prestaties te volgen, zoals topscores en dagrecords.


3. Overzichtelijke rapportages

Als HR-manager of directielid wil je natuurlijk weten hoe de organisatie ervoor staat en hoe de teams presteren. In overzichtelijke rapportages is te zien hoe de organisatie als geheel presteert, wat het gemiddelde aantal stappen is per team, hoeveel procent van de challenges succesvol is voltooid en hoe de vooruitgang in vitaliteit zich ontwikkelt.

Let wel: gegevens zijn nooit en te nimmer tot individuen te herleiden.

Periodieke, en op elk moment op te vragen overzichtsrapportages geven een inzicht van de prestaties binnen de organisatie op verschillende onderdelen van het Selfcare programma.

uitdraaienrapport

showcase-1024x580
persoonlijk bericht

4. Communicatiekanalen benutten via het Selfcare platform.

Als HR-manager heb je het overzicht van de verschillende teamprestaties in de challenges. Daarbij kun je via het Selfcare portaal eenvoudig communiceren met de teams via een bericht bij de challenge of een e-mail aan de teams.

Bovendien kun je inspirerende quotes plaatsen ter aanmoediging van jouw team. Zodoende ontstaat er een sociale dynamiek rondom gezondheid.